At komme i gang med at tyde drømme

Som skrevet andet sted er drømme budskaber fra underbevidstheden. Når underbevidstheden finder ud af, at man lytter til den, når den formidler sig igennem drømme, vil den blive ved med at formidle sig på den måde – og gerne endnu tydeligere.

En god start på at arbejde med sine drømme er at skaffe sig en smuk notesbog og en god kuglepen, som ligger klar ved sengen. Når man vågner af en drøm, skriver man den ned – så detaljeret som muligt. Især er det vigtigt at skrive de følelser ned, man mærkede. Man kan også indtale den på diktafon.

Næste dag kan man så begynde at arbejde med at tolke drømmen.

Da jeg i starten af min helingsproces begyndte at arbejde med drømmetydning, skrev jeg (ud fra nattens notater) drømmen ind i et Word dokument. Nogle af symbolerne kunne jeg intuitivt forstå betydningen af, og andre måtte jeg skrive associationer til for at kredse mig ind på den. Når jeg havde en overordnet fornemmelse af, hvad min underbevidsthed ville fortælle mig, kunne jeg begynde at forholde mig til de mere subtile elementer i drømmen.

Der kunne dukke mange forskellige temaer eller problemstillinger op under en tolkning. Til sidst opsummerede jeg, så det bliver tydeligere for mig, hvad der var det primære budskab, som jeg havde brug for at forholde mig til.

At tolke drømmene var en proces, der satte mange følelser i gang og ofte førte mange tårer med sig undervejs, men jeg blev også utroligt meget klogere på mig selv. Jeg kunne simpelthen mærke fysisk i kroppen, når jeg helt forstod budskabet i en drøm, og gamle følelser blev forløst.

I de første år af min helingsproces skrev jeg hver nat 3-4-5 drømme ned. Efterhånden som jeg fik bearbejdet fortiden klingede det ud, og nu husker jeg sjældent ret meget af mine drømme. Det jeg husker, behøver jeg ikke længere at arbejde med, for jeg har en intuitiv fornemmelse af, hvad det betyder. 

Alt i alt er drømmene en fantastisk måde at få skabt større bevidsthed og selvindsigt på. Som Susanne Sønderbo skriver i bogen Drømme som vejviser, så er drømmene ikke en del af processen – de er processen. Det kan jeg kun være enig i. Det er i høj grad gennem drømmene, jeg har opnået så meget indsigt, viden og forståelse.

Bogmærk Permalink.

Lukket for kommentarer.