Chakraer – kroppens energicentre

(Fra nedlagt hjemmeside webwitch.dk)
.

Download som pdf..

Chakra1Chakraerne udmunder på kroppens forside og de er forankret langs rygraden og i hovedet. Ordet chakra betyder “hjul”. Chakraerne har fået denne betegnelse på grund af deres hvirvlende udseende. Når de er i fuld virksomhed, ligner de hjul af levende ild

Chakra er betegnelse for syv energicentre der udspringer langs rygraden og i hovedet og udmunder på kroppens forside. De tre nederste står for det ubevidste, det dyriske, de står for følelserne og den indre verden. De tre øverste står for det bevidste, det intuitive og den ydre verden. Det midterste Hjertechakra står for balance og for at skulle forene det ubevidste med det bevidste.

Chakra2

Chakraerne hører sammen i par, de er som magnetiske modpoler, der tiltrækker og frastøder hinanden. Når et chakra er i ubalance, skal man også se på dets modpart for at afbalancere systemet.

RodKrone
HaraPande
Solar PlexusHals
Hjerte – øvre Hjerte

 


Chakraer - Rodchakra ny.Rodchakraet

Rodchakra er placeret lige over halebenet ved tredje korsbenshvirvel.
Udstrålingen er bagud- og nedadrettet.
Rodchakraets energi er som en hale.

Rodchakraet repræsenterer vores mest basale behov og fortæller, hvor praktisk orienteret og fysisk velfungerende vi er. Det rummer vores evne til at manifestere ønsker, tanker og ideer.

Rodchakra er knyttet til fysisk sikkerhed og påvirkes af dine tanker og følelser om:

Chakraer - Rodchakra lille  Finans: Penge, opsparing, regninger, pension, økonomi, lotto, spil
Chakraer - Rodchakra lille  Karriere: Tjene nok penge, have det job du ønsker, frynsegoder og pension, transport, bekymring om fyringer eller udnævnelser, tanker om fremtiden
Chakraer - Rodchakra lille  Hjemmet: Ønsker om at flytte, følelsen af tryghed, dit hjems tilstand og energi, vedligeholdelse af dit hjem, tanker om at købe et hus/lejlighed
Chakraer - Rodchakra lille  Fysisk sikkerhed: Føle dig tryg eller utryg
Chakraer - Rodchakra lille  Behov: Have nok at spise, ordentlig tøj til dig selv og din familie
Chakraer - Rodchakra lille  Ejendele: Bil, møbler, smykker, hjemmearbejdsplads

Frygt omkring dine basale behov får dit Rodchakra til at svinde ind og blive mørkt og grumset. Du kvæler chakraet med bekymringer om penge, karriere og ejendele. Et tilstoppet Rodchakra bliver tit en selvopfyldende profeti omkring penge problemer.

Besættelse af penge, karriere, ejendele og en ‘arbejdsnarkomantendens’ giver et grumset opsvulmet chakra. Der er ikke noget galt med at have et stort chakra men besættelse giver ubalance, da det gør et eller flere chakra større end de andre.

Farve: Brillant rubinrød.

Kropsområder: Underkroppen, knæ, hofter, kønsorganer, haleben, ben og fødder, binyrerne.

I balance: Praktisk orienteret og fysisk velfungerende. Styr på pengesager, gode medmenneskelige relationer. Du ved hvem du er og hvad du vil.

I ubalance:  Du har en dårlig jordforbindelse, kan have tendens til at støde ind i ting og slå ben og fødder. Der er manglende kontakt med kroppen. Fastlåste meninger, og manglende fleksibilitet. Urealistisk forhold til penge, job, bolig, familie og seksualitet. Det praktiske plan fungerer ikke i dagligdagen. Du er usikker på din egen identitet, det er et problem at planlægge dit liv og svært at finde mening i tilværelsen.

Underaktiv: Hvis du har tendens til at være nervøs og ængstelig, er dit Rodchakra sandsynligvis underaktivt. Du har svært ved at overskue fysiske og praktiske ting. Lever ofte i en drømmeverden eller er så spirituelt søgende, at du helt har mistet jordforbindelsen.

Overaktiv: Hvis Rodchakra er overaktivt kan du være meget materialistisk og grådig. Du er sandsynligvis tryghedsnarkoman og har modstand mod forandringer. Du kan have ringe kontakt til dine følelser, ikke magte nære relationer og kan kun forholde dig til de ting, der kan måles og vejes.

Fysiske problemer: Klodset, hæmmet, nyrelidelser, vandladningsproblem, mave-tarmproblemer, knogleskørhed, årebetændelse, kredsløbslidelser, kolde fødder, underlivsproblemer, hæmorider, iskias, forstoppelse, åreknuder, anoreksi.

Æteriske olier: Fyr, sandeltræ, ylang ylang, vetiver

Krystaller: Rubin, rød jaspis, rød granat

Drømme symbolik: Rodchakraet relaterer til elefant, krybdyr, insekter og slanger. Når de viser sig i dine drømme, kan de fortælle om chakraets tilstand. Krybdyr og slanger er symbolik for det autonome nervesystem (det som fungerer uden, du skal tænke over det, som fordøjelsen, vejrtrækning og øjenbevægelser). Disse dyr optræder ofte under sygdom eller psykisk pres. Drømme om insekter kan vise, at du er ved at befri dig for et gammelt mønster.

Arbejde med Rodchakra: ved at arbejde med Rodchakra vækkes din livskraft, du kan mærke dig selv og føler dig som hovedpersonen i dit eget liv. Du får en oplevelse af at du er god nok som du er og det er andre mennesker også. Du bliver bevidst om dine reaktioner: Hvorfor bliver jeg vred? Hvornår starter min hovedpine? En god øvelse for Rodchakra er en groundingsøvelse, hvor du føler dig som et træ. Du skal forstille dig at have rødder dybt nede i jorden og stå fast og urokkeligt.
.


Chakraer - Harachakra nyHarachakraet

Harachakra sidder på forsiden af kroppen, tre fingres bredde under navlen og på bagsiden af kroppen ved tredje lændehvirvel.

Harachakraet repræsenterer vores livslyst, vores evne til at tage del i livets glæder. Dette chakra handler også om vores forhold til de nære relationer, vores seksualitet og lystfølelse.

Harachakraet påvirkes af dine tanker og følelser om:

Chakraer - Harachakra lille  Trang til fysiske stimulanser: Mad, drikke, sex, spænding (adrenalin rus)
Chakraer - Harachakra lille  Afhængighed: alkohol, mad, stoffer eller andre substanser
Chakraer - Harachakra lille  Din krop: motionsvaner, sovemønstre, vægt, helse og tanker om dit udseende. Hvis du er bekymret eller stresset over et af disse emner vedrørende din krop, vil dit Harachakra være indskrumpet og uklart. Hvis du er besat af dit udseende og din krop vil dit chakra være forstørret og grumset.

Farve: Klar orange.

Kropsområder: Hænder og arme, urinveje og kønskirtlerne.

I balance: Det er fra Harachakraet, vores kreativitet og glæde udspringer. Harachakra handler om følelser og seksualitet. Når det er åbent flyder dine følelser frit og du giver udtryk for dem uden at være ‘overemotionel’. Du er åben for intimitet og du kan være passioneret og livlig. Du har ikke problemer med din seksualitet og kan tillade dig selv at være et seksuelt væsen. Du er fleksibel og spontan og har evnen til at være 100% tilstede og evnen til at flyde med, hvor livet tager dig hen. Med et Harachakra i balance har du en sund og livskraftig udstråling, et godt humør, en dynamisk udstråling og en veludviklet lystfølelse til at bruge dig selv og livet.

I ubalance: Et Harachakra i ubalance kan betyde manglende fleksibilitet og spontanitet, forandring er en irritation og livets strøm følges uvilligt. Der kan ligge seksuel skyldfølelse, vrede, magtesløshed og svigt til grund for ubalancen. Med et blokeret Harachakra stiller du for høje krav til dig selv, det fremmer et dårligt selvværd og en følelse af utilstrækkelighed. Du er nem at give skyldfølelse og ofrer dig tit for andre.

Underaktiv: Hvis du har tendens til at være stiv og ufølsom eller har en ‘pokeransigt’, er dit Harachakra underaktivt. Du er ikke særlig åben overfor andre mennesker. Du kan have problemer med at gå i dybden, jager måske efter glæden, kan ikke falde til ro og finde glæde indeni.

Overaktiv: Hvis Harachakra er overaktiv, har du tendens til at være meget emotionel hele tiden. Du kan være meget seksuelt aktiv, nogle gange afhængig af sex. Et overaktivt Harachakra kan også være alt for jovial og højttalende, som manden der fortæller, om alle de damer han har nedlagt og som gør sig klog på andres bekostning.

Fysiske problemer: Nedsat immunforsvar i cellerne. Nyresygdomme, problemer i hals, blære, tarmsystem og bindevæv. Gigt, eksem, hudproblemer som akne kan skyldes forstyrrelser i immunforsvaret. Lændeproblemer, underlivssygdomme, hofteskader og bækkenløsning.

Psykiske problemer: Appetitløshed, spisevægring, ekstrem sult, tvangstanker, manier som rengøringsvanvid, overdrevet håndvask, kleptomani.

Æteriske olier: Appelsin, neroli, jasmin.

Krystaller: Karneol, solsten, orange calcit, idlopal

Drømme symbolik: Harachakraet relaterer sig til havdyr, fisk og krokodiller. Mange drømmer om vandelementet, når de åbner op for det ubevidste. Vand betragtes som et symbol på det ubevidste.

Arbejde med Harachakra: Sanseøvelser, arbejde med sin seksualitet, hvordan opleves egen seksualitet. Du kan lave bækkenbundsøvelser, det giver kontakt til det seksuelle og stærke muskler samtidig.
.


Chakraer - Solar Plexus nySolar Plexus chakraet

Solar Plexus chakraet er beliggende ved syvende brysthvirvel
og kan på forsiden af kroppen berøres lige under brystbenet.

Solar Plexus chakraet repræsenterer vores jeg’s udtryksform, vores evne til at markere os, og vores indre kraft. Det er i dette chakra, vi skal lære at vise, hvem vi er og sætte vores grænser på en kærlig måde.

Solar Plexus chakraet påvirkes af dine tanker og følelser om:

Chakraer - Solar plexus lille  Magt: Frygt for at være eller ønske om at være en magtfuld person, frygt for autoriteter, besættelse af magt, bekymring om mennesker eller lande med meget magt, nuværende eller tidligere oplevelser hvor du følte dig domineret af et andet menneske
Chakraer - Solar plexus lille  Kontrol: Frygt for at blive kontrolleret af andre, frygt for at miste kontrollen, ønsker om at kontrollerer dig selv, bestemte situationer eller andre mennesker, nuværende eller tidligere oplevelser i hvilke du følte dig kontrolleret eller ude af kontrol. Hvis du føler at andre prøver at kontrollere dig eller bruger magt overfor dig, vil dig Solar Plexus chakra synes mørk gult og indskrumpet. Hvis du er besat af tanken om at have magt og kontrol vil dit Solar Plexus chakra være forstørret og se mudret gult ud.

Solar Plexus chakraet må ses som en af vores største udfordringer med vores enorme ego. I Solar Plexus er energien meget koncentreret ud fra jeg’et: Jeg føler, jeg tænker jeg gør, jeg vil, jeg forholder mig osv. Det er derfor vigtigt at arbejde med sit Hjertechakra, hvor vi har en bredere opfattelsesevne. Vi er nu opmærksomme på andre og deres behov, vi er en del af en helhed i stedet for udelukkende at fokusere på jeg’et.

Farve: Solskins gult

Kropsområder: Mellemgulvet og navleområdet. Hjertet, blodet, synet, musklerne og rygraden. Bugspytkirtlen.

I balance: Balancen i chakraet viser sig ved den måde, hvorpå du udtrykker følelser. Når vi tør erkende vore følelser og tør udleve dem. Du har selvværd, er hjælpsom. Står ved dit ord og siger ja, når du mener ja. I fuld balance er du kraftfuld uden at være aggressiv  og hengivende uden at være svag. Du er god til at samarbejde med andre. Når vi tør erkende vores følelser, udleve dem og søge en balance, en kontrol, udtrykkes det positive og afbalanceret aspekt af chakraet. Du udtrykker en god følelse af, hvad der er rigtigt, og hvad der er forkert i en given situation. Du er kraftfuld, energisk og søgende, og du bruger den positive energi fra egoet til at drive dig frem mod dit mål uden at lade dig stoppe af forhindringer.

I ubalance: Har du svært ved at styre dine følelser og svært ved at kontrollere dine impulser – som at falde for sin trang til søde sager. Du har svært ved at træffe valg og ser ofte verden i sort/hvid. Du har tendens til at hidse dig op over andre, du ser fejl hos andre og fordømmer dem uden at se det samme i dig selv. Det kaldes projektion, og betyder at være kastet ud af sig selv. Det du projicerer bort er følelser, som du ikke genkender i dig selv men som du hæfter på andre. Desværre er projektionerne oftest af negativ karakter. Det er nemmere at projicere sine dårlige sider over på andre og være fri for at skulle se på dem i sig selv. Det er lettere hvis det er de andres skyld, dine forældres, din partners eller samfundets skyld.

Underaktiv: Når Solar Plexus chakra er underaktivt, har du tendens til at være passiv og ubeslutsom. Du er sandsynligvis usikker og får ikke det du ønsker. Du kan være konfliktsky og have svært ved at få udført noget, der mangler dynamik, selvbevidsthed og vilje – motivationen mangler. Et underaktivt Solar Plexus chakra er som en magnet for andres negative energi, de bliver suget ukritisk ind i krop og sjæl.  Det betyder, at der mangler et ‘jeg filter’ mellem dig og omverdenen, ingen skelneevne. Du kan være et typisk offer, en person der altid tilbageholder egne behov og reaktioner for at give plads til andre. Denne beskrivelse har gennem tiden ofte passet på kvinder. Hun lever gennem andre, har svært ved at mærke og dermed erkende sine egne følelser og behov. Hun mærker i stedet de andres forventninger og hendes egne grænser overskrides gang på gang, fordi hun ikke kan markere dem. Et underaktivt Solar Plexus kan også vise sig som en person, der er verdensfjern og har svært ved at overholde aftaler og huske helt banale ting. Personen kan virke helt som i en anden verden og helt ansvarsløs.

Overaktiv: Hvis Solar Plexus chakra er overaktivt kan du være dominerende og måske aggressiv, nogle bliver tyranniske og meget selvcentrerede. Parforhold, der er baseret på en belastet Solar Plexus energi, vil svinge mellem kærlig idyl og skilsmisse.

Fysiske problemer: Solar Plexus har med ophobning at gøre, det viser sig som træg fordøjelse, kolik, krampe, overfladisk åndedræt, dårligt kredsløb, fibromer i livmoderen, mavesår, spændinger og kvælningsfornemmelser, astma, bronkitis, hjerte-kar problemer. Blodsukker ubalancer.

Æteriske olier: Rosmarin, citron, bergamotte, neroli (appelsinblomst).

Krystaller: Citrin, tigerøje, sulfur, gul calcit, gul jade, gul safir.

Drømme symbolik: Solar Plexus chakraet relaterer til løven, dyrenes konge og symbol på sol og magt. Hunden repræsenterer de ukontrollerede aggressioner, vores indre svinehund. Drømme om de traditionelle offerdyr lam, vædder og tyr kan også sige noget om chakraets tilstand.

Arbejde med Solar Plexus chakra: Du skal lære at sige ja/nej på de rigtige steder. Det er en god ide at lave maveøvelser, de giver kontakt til chakraet.
.


Chakraer - Hjertechakra nyHjertechakraet

Hjertechakraet er placeret bagpå kroppen ved den tredje brysthvirvel og på forsiden af kroppen bag brystbenet i højde med hjertet.

Hjertechakraet repræsenterer vores evne til at rumme medfølelse, overbærenhed og tilgivelse – ikke blot over for andre men også over for os selv. Det er i Hjertechakraet, vi mærker de dybe følelser som er vores vej videre frem i livet og i vores spirituelle udvikling.

Hjertechakra påvirkes af dine tanker og følelser om:

Chakraer - Hjertechakra lille  Menneskelige forhold: Til mor, far, stedforældre, bedsteforældre, søskende og andre familiemedlemmer, tidligere kærester eller ægtefæller, venner, kolleger, ansatte, lærere
Chakraer - Hjertechakra lille  Kærlighed: Romantisk, platonisk, familie, dit højere selv, guddommelig
Chakraer - Hjertechakra lille  Menneskelige tilknytninger: Afhængighedsforhold, afhængig af et andet mennesker, ‘usunde’ parforhold,  besat eller opslugt af en person

Tilgivelse eller ikke tilgive: en selv, andre personer (levende, afdøde, ven eller familie), et land, en gruppe af mennesker, offentlige instanser, foreninger.

Enhver frygt eller ængstelse omkring at give eller modtage kærlighed vil få Hjertechakra til at svinde ind og blive uklart. Afhængigheds forhold og fikseringer giver et forstørret og tilstoppet chakra.

Farve: Klar smaragdgrøn

Kropsområder: Bryst, skuldre, arme og hænder, hjerte, lunger, blodkar og thymus.

I balance: Hjertechakra handler om kærlighed, venlighed og at være kærlig. Når det er åbent, er du medfølende og venlig og du fremmer harmoniske forhold til andre mennesker. Du oplever glæde ved at give uden at forvente noget igen. Du har evnen til at indleve dig i andres behov uden at miste din egen identitet. Du er åben overfor verden og har tillid til det gode.

I ubalance: Kan du være afstumpet og mangle den dybe kontakt til dig selv. Du ser stiltiende til, at andre er voldelige. Du kan have tendens til at manipulere og bruge den dårlige samvittighed til at få din vilje. En person med ubalance i Hjertechakra, der oplever sorg, kan have svært ved at slippe sorgen og lukke sig inde i sine følelser og udelukkende bruge dem på det der var, i stedet for det som kan blive.

Underaktiv: Når dit Hjertechakra er underaktivt, kan du være kold og fjern. Følelsesmæssig afstumpet. Oversensitiv.

Overaktiv: Når Hjertechakra er overaktivt, har du tendens til at ”kvæle” andre med din kærlighed og din kærlighed kan være betinget eller have selviske grunde.

Fysiske problemer: Åndedrætsproblemer, hjerte/kredsløbssygdomme, blodtryks problemer, immunsystemet. Astma, bronkitis, forkalkninger og kredsløbsforstyrrelser kan være resultat af et dårligt fungerende Hjertechakra. Hjertechakraet er samlingspunktet for de tre nederste chakras, underbevidstheden og de tre øverste, bevidstheden. Hjertet mærker og filtrerer alle indtryk, og ophobninger og angst for at slippen kan medfører hjertekrampe (angina pectoris). Hjertechakra styrer balancen mellem det somatiske – det viljestyrede nervesystem og det autonome – det automatisk styrede nervesystem.

Æteriske olier: Vetiver, sandeltræ, rose, rosentræ, citronmelisse, eukalyptus, skovfyr.

Krystaller: Smaragd, rosa kvarts, vandmelonsturmalin, krysolit, kunzit.

Drømme symbolik: Hjertechakra relaterer symbolsk til påfuglen, pelikanen og alle hjortedyr.

Arbejde med Hjertechakra: Er at erkende, at den måde du behandler dig selv på, er den måde du vil behandle andre på. Hvordan behandler du dig selv? Lader du dig udnytte? Vejrtrækningsøvelser er en god måde at få kontakt til Hjertechakraet på.
.


Chakraer - Halschakra nyHalschakraet

Halschakraet kan findes ved tredje halshvirvel op bagsiden af kroppen og foran på kroppen i hulningen mellem kravebenene.

Halschakraet repræsenterer vores evne til at videreformidle ønsker, behov og egenskaber. Den rummer den dybe indre viden, som enhver besidder og som er udtryk for kontakten med vores højere selv.

Halschakraet handler om at udtrykke dig selv og om at ‘tale’. Når det er åbent, har du ikke problemer med at give udtryk for din mening eller for at udtrykke dig.

Halschakra påvirkes af dine tanker og følelser om:

Chakraer - Halschakra lille  At sige din mening til: Dig selv, dine nærmeste, venner, bekendtskaber, klienter og kunder, kolleger og ansatte
Chakraer - Halschakra lille  Kommunikative projekter: Synge, skrive, tale, kunstnerisk arbejde og at undervise andre
Chakraer - Halschakra lille  At bede om at få dine behov dækket af: Gud, din nærmeste familie, dine kolleger og dig selv

Frygt omkring kommunikation skrumper Halschakra og skaber ofte et fysisk ubehag i dette område. Hvis du er en dårlig lytter og taler for meget og hele tiden, vil Halschakra bliver overstimuleret og skabe en ubalance og et for stort chakra.

Farve: Himmelblåt

Kropsområder: Skjoldbruskkirtlen og hypofyse, halsen, hørelsen, nakken.

I balance: Du kan kommunikere og give rene meldinger ud til andre. Du kan lytte og holde fast i det der siges. Du kan udtrykke dig kunstnerisk. I balance hviler du i dig selv og er ikke afhængig af andres accept og kærlighed, du ved, at den er i dig selv. Du kan frigøre dig fra materielle bindinger og er mere modtagende. Halschakra i balance formidler en indre og dyb viden. Med et stærkt Halschakra er der bedre mulighed for at få ideer og samtidig omsætte dem på et materielt plan.

I ubalance: Halschakra ubalancer ses hos mennesker, der er dårlige til både at formidle og modtage beskeder og til at give udtryk for ønsker og behov. Ofte viser ubalancen sig med et mumlende eller stammende stemmeleje. Har du et ubalanceret Halschakra, vil du gøre alt for ikke at skulle tale i større forsamlinger. Du føler dig ofte misforstået og andre misforstår tit, det du siger til dem. Du er måske konfliktsky og har svært ved at give udtryk for egne behov. En person med svækket Halschakra er tilbøjelig til at holde følelser tilbage.

Underaktiv: Når Halschakraet er underaktivt taler du sikker ikke så meget og du er måske sky og indadvendt. Rødmer når der tales til dig, eller du selv skal sige noget.

Overaktiv: Er Halschakra overaktivt, har du tendens til at tale for meget, sædvanligvis for at dominere og holde andre menneske på afstand. Du er sikker også en dårlig lytter. Et overstimuleret Halschakra kan frembringe en ‘diktator’ der anvender verbalt tyranni.

Fysiske problemer: Halslidelser som halskatar, knuder på stemmebåndet, hæshed, struma/basedow, betændelse i mandler og hals, nakkestivhed. Nakke- og halsmyoser, tænderskæren og alle hormonelt betingede ubalancer, da hypofysen er overordnet styrende for Halschakraets tilstand. Man har behov for stimulanser som slik, spiritus, kaffe, tobak eller mad. Ofte vil personen gå med højhalset tøj og tørklæde uanset årstiden. Allergi over for pollen, fødevarer, dyr, støvmider, kosmetik o.s.v. er tegn på et svagt Halschakra. Mange psykosomatisk sygdomme har rod i et ubalanceret Halschakra. Den indre kommunikation mellem organer, hormoner og celler er ikke i orden og det medfører en biokemisk forvirring. I Halschakraet ligger også træthed og udmattelse, spændingshovedpine, fibromyalgi, stofskifteproblemer, depression og høreforstyrrelser.

Æteriske olier: Geranium, lavendel, patchouli, muskatsalvie.

Krystaller: Blå topas, akvamarin, celestin, blondeagat, sodalit.

Drømme symbolik: Den hvide elefant er det dyresymbol der relateres til Halschakraet. Den symboliserer det materielle løftet op på et åndeligt niveau. Åndelig indsigt udtrykt på det materielle plan.

Arbejde med Halschakra: Åndedrætsøvelser er gode. Lytte til havet, fuglene m.m. Lav nakkeøvelser. Male efter intuition er styrkende for Halschakraet.
.


Chakraer - Pandechakra nyPandechakraet

Pandechakra findes på forsiden af kroppen i panden mellem øjenbrynene, heraf navnet det tredje øje.
På bagsiden af kroppen findes det ved rygsøjlens afslutning.

Pandechakraet repræsenterer vores evne til at bruge vores sjette sans, vores intuition, evnen til at integrere vores fysiske verden med den spirituelle. Med Pandechakraet åbner vi vores sanser for den spirituelle verden.

Pandechakra påvirkes af dine tanker og følelser om:

Chakraer - Pandechakra lille  Fremtiden: Dit ønske om eller modvilje mod klart at se hvad der er i vente til dig.
Chakraer - Pandechakra lille  Fortiden: Hvis et “syn eller vision” har skræmt dig, eller hvis du blev henrettet for at være clairvoyant i et tidligere liv (clairvoyante blev ofte henrettet for at være hekse i tidligere tider. Børn som bliver fortalt at clairvoyante evner er ‘ondt’ lukker ofte ned for deres 3. øje)
Chakraer - Pandechakra lille  Tro om ånder: Dit ønske om eller frygt for at se engle eller andre åndevæsner.

Farve: Indigo blå.

Kropsområder: Pandekirtlen, nervesystemet, rygmarven.

I balance: Pandechakra handler om indsigt og visualisering. Når det er åbent, har du en god intuition og du kan have en tendens til at fantasere. Du kan danne indre billeder og har en veludviklet intuition. Måske er du clairvoyant. Når dette chakra er i balance, bruger du din sjette sans aktivt, du formår at se en mening med alt og opfatter de budskaber, som kan gemme sig i din hverdag. Din vilje til at se det positive i alle situationer, gør at du kan hæve dig over hverdagens trivialiteter. Du er i kontakt med og bevidst om dine skyggesider og arbejder aktivt med dem i stedet for at fornægte og undertrykke dem.

I ubalance: Diffus tankegang, nedsat koncentration, overtro og manglende sund skelneevne. Med et Pandechakra i ubalance kan det være svært at omsætte Pandechakraets hurtige vibration til det praktiske fysisk plan. Der kommer en masse indtryk og et virvar af følelser, som gør en mere sårbar. Personer som mediterer meget og bruger al deres opmærksomhed på Pandechakraet kan blive rodløse og mangle jordforbindelse.

Underaktiv: Hvis Pandechakra er underaktivt er du ikke særlig god til at træffe beslutninger, du kan have tendens til at ligge under for autoriteter eller andres meninger. Du kan være ‘snæversynet’ og have tendens til at tro alt, du hører. Du bliver måske let forvirret. Du kan kun forholde dig til alt som kan måles og vejes og læner dig op af andre menneskers holdning. Du magter ikke muligheden for at kunne tage fejl, er meget følsom og nærtagende, du har svært ved at klare modstand i livet. Går tingene dig imod, har du tendens til at glide ind i en depression.

Overaktiv: Er Pandechakraet overaktivt kan man have tendens til at leve i en fantasiverden. I alvorlige tilfælde kan hallucinationer forekomme. Et overaktivt Pandechakra ses  hos mange af de indlagte på psykiatriske afdelinger og hos mange psykopater. De er tit meget intelligente men kan have et uvirkeligt forhold til, hvad der er ret og uret og hvad der er forbryderisk.

Fysiske problemer: Hovedpine, synsforstyrrelser, mentale problemer, depression og nedtrykthed, øjenlidelser, nervebetonede ubalancer, hukommelsesproblemer, problemer i hormonsystemet og hormonelt betingede sygdomme. Pandekirtlen danner melatonin, som er det hormon, der afgør, om vi er vågne eller sover. Vinterdepression kan derfor være et problem med ubalance i Pandechakraet.

Æteriske olier: Lavendel, geranium, muskatsalvie, patchouli, sandeltræ.

Krystaller: Diamant, ametyst, lapis lazuli, sugilit, pupurit, lilla fluorit, lepidolit.

Drømme symbolik: Det symbol man forbinder med Pandechakraet er diamanten, men der er også dyresymbolerne uglen og sommerfuglen.

Arbejde med Pandechakra: Lave koordinationsøvelser og øjenøvelser.

.


Chakraer - Kronechakra nyKronechakraet

Kronechakra befinder sig uden for den fysiske krop, et par centimeter over issen.

Kronechakraet repræsenterer vores evne til at udnytte vores spirituelle visdom og overskride den fysiske verdens begrænsninger gennem brug af vores finere sanser.

Kronechakra påvirkes af dine tanker og følelser om:

Chakraer - Kronechakra lille  Gud: Hvad enten du føler dig tæt på, fremmed fra, indifferent eller vred på Gud
Chakraer - Kronechakra lille  Religion eller spiritualitet: Hvis du har haft dårlige oplevelser med religion, kan din vrede eller utilgivelighed tilstoppe Kronechakra
Chakraer - Kronechakra lille  Guddommelig vejledning: Dine følelser om at modtage retning eller ideer fra en universel kilde. Nogle mennesker er skæmt over at ‘nogen’ vil fortælle dem, hvad de skal gøre, også selv om denne nogen er Gud eller det kollektive ubevidste
Chakraer - Kronechakra lille  Tillid: Din villighed til eller uvilje mod at modtage informationer eller fakta fra det æteriske plan uden at vide “hvordan” du ved det.

Farve: Purpur eller hvid.

Kropsområder: Hypofysen og hjernen, psyken.

I balance: Kronechakra handler om visdom og at være én med verden. Når dette chakra er åbent, er du ikke fordomsfuld og opmærksom på verden og dig selv. Bevidstheden er meget udviklet, du forstår alt (der rækker foreløbig ud over menneskehedens fatteevne). Et Kronechakra i balance oplever kun meget få mennesker, oftest åndelige ledere og guruer. De fleste almindelige mennesker oplever kun denne balance i glimt. En person med et Kronechakra i balance formår at omsætte sine høje idealer og visioner i hverdagen, og kan formidle dette til andre.

I ubalance: Sindslidelser, psykoser, autisme man er lukket inde i sin egen verden. En ubalance mellem krop og sjæl.

Underaktiv: Er Kronechakra underaktivt, er du ikke særlig opmærksom på spiritualitet. Du er sikkert ret stiv i dine tanker og holdninger. Nogle kan virke gennemsigtig som en slags omvandrende død, en fysisk krop uden en sjæl.

Overaktiv: Hvis Kronechakra er overaktivt er du sikkert alt for intellektuel. Du kan være ‘afhængig’ af spirituel praksis og kan ignorerer din krops behov. Nogle religiøse fanatikere har et overstimuleret Kronechakra og ser sig selv som guds højre hånd, de lider af åndeligt hovmod.

Fysiske problemer: Hjernelidelser og bevidsthedsforstyrrelser. Psykiske lidelser og sygdomme.

Æteriske olier: Rosentræ, jasmin, patchouli, lavendel.

Krystaller: Bjergkrystal, ametyst, sugilit, howlit (lidt blidere for nybegyndere).

Drømme symbolik: Det vigtigste symbol er den tusindbladede lotusblomst. Som dyre symbol optræder oksen, tyren og elefanten.

Arbejde med Kronechakra: At stå på hovedet. Meditation er en god måde at få kontakt til Kronechakraet.

One thought on “Chakraer – kroppens energicentre

Comments are closed.