De fem kærlighedssprog

Kærlighedens 5 sprog af Gary Chapman

“Vi har alle brug for at føle os elsket – ikke mindst i parforholdet. Men selv om vi elsker hinanden, er det ikke altid, vi føler os elsket af vores partner. Dette spørgsmål har parterapeut og underviser Gary Chapman beskæftiget sig med i mange år. Ifølge ham forstår vi grundlæggende kærlighed gennem fem kærlighedssprog: fysisk berøring, anerkendende ord, tid til hinanden, gaver eller tjenester.”

.

Gary Chapman har skrevet mange bøger om kærlighedssprogene, og den jeg læste var ‘Kærlighedens 5 sprog for singler’. 

For mig har teorien om de fem kærlighedssprog været et godt redskab i min proces. Det blev tydeligt, at mit primære kærlighedssprog blev skabt af det, jeg savnede mest i min barndom. Når nogen taler til mig på det sprog som voksen, føler jeg mig mest elsket.

Da jeg læste bogen, blev det meget klart for mig, at de fem kærlighedssprog også kan være en en vej til at udvikle selvkærlighed. Ved at øve sig i at give sig selv fysisk berøring, anerkendende ord, tid, gaver og tjenester, så får man alt, hvad man har brug for af sig selv – og det vil hjælpe kærligheden på vej.

Det er ikke nogen dyb bog, men jeg synes, at den gav nogle gode input, der var til at overskue at arbejde med og bruge konkret.

Bogmærk Permalink.

Lukket for kommentarer.