Efter alt hvad jeg har gjort for dig (uddrag)

 

Titel: Efter alt hvad jeg har gjort for dig – Når andre bruger frygt, pligtfølelse og skyld til at manipulere med dig
Forfatter: Susan Forward og Donna Frazier
Forlag: Borgen, 2005

 

Bagsidetekst:

Hvis du virkeligt elskede mig…
Efter alt, hvad jeg har gjort for dig…
Hvordan kan du være så egoistisk…

Følelsesmæssig afpresning er en effektiv måde, hvorpå mennesker tæt på os kan manipulere med os, når vi ikke gør, som de ønsker. Følelsesmæssige afpressere ved, hvor højt vi sætter vores forhold til dem. Og de kender vores ømme punkter.

Efter alt, hvad jeg har gjort for dig beskæftiger sig med forhold, hvor den ene gentagne gange manipulerer den anden på bekostning af offerets velbefindende, selvrespekt og integritet. Bogen fortæller, hvem der gør det, hvordan det gøres, de mange måder folk lader sig manipulere på og årsagerne til, at folk lader det ske.

Susan Forward giver læseren indsigt i de mekanismer af frygt, pligtfølelse og skyld, de følelsesmæssige tyranner bruger og viser, hvordan ofrene kan stå imod det pres, de udsættes for og gennemføre strategier til at sætte en stopper for den følelsesmæssige afpresning.
.


Susan Forward er amerikansk psykolog og har bl.a. skrevet bøgerne: ‘Mænd som hader kvinder og kvinderne som elsker dem’ og ‘Ud af skyggerne’. Hendes bøger er oversat til 15 sprog.